Puulattian tai parketin hionta Helsingissä

Puulattian tai parketin hionta pitää lattian kauniina ja hyväkuntoisena vuodesta toiseen. Helsingissä puulattian parketin asennuksen, hionnat ja pintakäsittelyn hoitaa Europarketti Oy. Kun puulattian tai parketin hionta tehdään huolella ja taidolla, saadaan vanhasta lattiasta kuin uusi. Hionnassa paikkaamme myös rikkoontuneet osat. Hionta parkettiin voi olla myös kevythionta, jos parketti ei ole pahassa kunnossa. Viimeistelemme lattian vielä pintakäsittelyllä.

Parketin hionta

Uusi ja vanha parketti tai puulattia hiotaan periaatteessa samalla tavalla.
Poistamme vanhat lakat ja oikaisemme lattian. Oikaisu tapahtuu hiomalla lattiaa ristiin noin 30 asteen kulmassa. Hiontavaiheessa teemme myös ns. kittauksen. Kittauksessa tiivistämme parketin raot hiontapölyn ja lakan seoksella.

Lopuksi hiomme lattian vielä kerran huoneen päävalon tai lautalattian lautojen suuntaisesti. Lopuksi vielä pintakäsittelyllä saadaan lattia säilyttämään kuntonsa pitkään, lue lisää pintakäsittelystä.

Massiiviparketti voidaan hioa useaan kertaan

Tavallinen massiivipuuparketti kestää sukupolvien ajan. Vanhimmat, edelleen käytössä olevat parkettilattiat ovat jopa satoja vuosia vanhoja. Hyvällä hoidolla ollut parkettilattia kestää asentajan, jopa tämän jälkeläisten, elämän ajan.